2000 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
Menü
Sepetim
Filtre
{{ CAT. NAME }}
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
3 4
Muhteşem Bir Boya İçin
​​​​​​​
Süreceğiniz boyanın yüzeye eşit oranda dağılması oldukça önemli bir konudur. Boya Tabancası boyayı uygulayacağınız yüzeye boyanın eşit miktarda dağılmasını sağlayarak pürüzsün bir yüzey elde edilmesini sağlar. Boya tabancası sahip olduğu kompresör ile boyayı hava ile püskürtür. Püskürtülen boya moleküller şeklinde kompresörden gelen basınçla püskürtülür.

Uygulama İçin İhtiyaç Duyulan Malzemeler Nelerdir?

Öncelikle bir kompresöre ihtiyaç vardır. Eğer ev yenileyecekseniz bu iş için en az haznesi 50 litre olan 1.5 cv olan bir kompresör gereklidir. Eğer araba yüzeyi gibi bir yer boyanacaksa bunun içinde haznesi 100 litre olan 3 cv olan bir kompresör gereklidir.

Tabancanın 2 farkı depolu olanı vardır. Bunlardan birisi üstten depolu tabancadır. Hafif boyamalar için kullanabileceğiniz ve püskürtme ile boyayı yukarı çıkarabileceğiniz bir tabancadır. Bir diğeri ise alttan depolu tabancadır. Bu tabanca ile iç cephe gibi alanlar için kullanılan ağır boyaları uygulayabileceğiniz bir tabancadır.

Boya tabancasını kompresöre bağlamak için bir hortuma ihtiyacınız vardır. Bu bağlantıyı yaparken basıncı uygun seviyede tutabilecek hava basınç regülatörü ve dış etkenlerden koruyacak bir filtre bulunmalıdır.

Boya Tabancası Nerelerde Kullanılır?

Boya tabancası, araba boyamalarında, tekne, sandal gibi deniz araçlarının boyamalarında, bina, ev ve iş yeri gibi alanların yenileme boyamalarında, plastik malzemelerin boyamalarında ve böcek ilaçlama uygulamaları gibi alanlarda kullanılabilir.

Boya Tabancası Kullanmanın Avantajları Nedir?

Uygulaması çok hızlı olmasından ötürü zamandan tasarruf sağlar. Boya tabancası ile yapacağınız uygulama sayesinde mükemmel bir sonuç elde edilir. Normal fırçalar ile boyama yapılmasıyla karşılaştırıldığında ciddi oranda boyadan tasarruf edilir.

Boya Yaparken İhtiyaç Duyulan Malzemeler Nelerdir?

Tercihinize göre alttan depolu boya tabancası veya üstten depolu boya tabancası, boyanızı dış  etkenlerden korumak için filtre, basıncı dengelemek için hava basınç regülatörü, hortum, kompresör, kelepçe ve başlık, akışı dengeleyici bir viskozite, yüzünüze takacağınız bir maske ve boya sırasında üzerinize giyeceğiniz bir boyacı tulumu.

Boyayı Nasıl Hazırlamak Gerekir?

Boya kutusu açıldığında ilk önce boyanın karıştırılması gerekmektedir. Boyanın kullanım talimatları gereğince boya uygun kıvama getirilmedir. Boya uygun kıvama gelmezse, örneğin çok yoğun olursa duvarda pürüzler oluşabilir, veya çok sıvı olursa duvarda boya akar. Boyanın kıvamını viskozite kullanarak ölçerek uygunluğu kontrol edilir.

Uygulama Nasıl Olmalıdır?

Boya tabancası hortumuyla birlikte kompresöre bağlanır. Sonrasında filtre ve hava basınç regülatörü bağlanır. Regülatör basıncı 3 bar olacak şekilde ayarlanır ve uygun hale getirilir.
Hazırlanan boya, boya tabancasının haznesine uygulama yapılacak alana yetecek kadar doldurulmalıdır. Deneme yapabileceğiniz bir yüzey üzerinde tabancanın ilk atışı test edilir. Uygulama yapacağınız alandan 15 veya 20 cm mesafeden tutarak uygulamaya başlanır.

Boya Tabancası Fiyatları Nedir?

Boya tabancaları farklı marka ve modellerde piyasa yer almaktadır. Boya Tabancası Fiyatları markasına göre uygun bütçelere bulunabileceği gibi ortalamanın üzerinde yer alan fiyatlarda bulunmaktadır. Boya tabancası fiyatları 80-100 liradan başlar 3000 lira + fiyatlara kadar çıkabilir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.