Son yıllarda yapı sektöründe insan gücünün kullanımını azaltan ve başta yapı işleriyle ilgilenen ustalar olmak üzere herkesin işini kolaylaştıran makineler sık kullanılmaya başladı. Bunların en önemlilerinde biri ise evlerimizde ve işimizi kolaylaştıran matkaplar olmuştur. Matkap ifadesi kullanıldığında aklımıza önceleri tek bir tür gelirken şimdilerde farklı çeşitlerde matkap bulmamız mümkün.
Matkap adı verilen ve hayatın her alanında karşımıza çıkan bu aletin temel işlevi delmektir. Fakat gelişen teknoloji ile birlikte matkaplar da zaman içerisinde değişime uğradı. Yapı sektöründe kullanılan ilk matkaplar insan gücüyle çalışıyordu. Bu matkaplar bu günkü gibi ergonomik olmamakla birlikte taşıması da güçtü.
DARBESİZ MATKAP
İnsan gücü ile çalışan matkaplar yerini elektrikli matkap çeşitlerine bırakınca matkabın kullanım alanı da genişlemiş oldu. Uzun zamanlar elektrikli matkaplar sadece delme işleme için kullanıldı. İlk başlarda basit ahşapları delmek için kullanılan bu aletler günümüzde darbesiz matkap olarak adlandırılıyor. Darbesiz matkaplar sadece dönerek delme işi yapar. Bunu haricinde büyük işlerde kullanmak için elverişli değildir. Darbesiz matkap minimum 500 W enerjiye ihtiyaç duyar. Genellikle 1000 ile 1300 devir arasındaki darbesiz matkaplar tercih edilir.
DARBELİ MATKAP
Darbeli matkap çeşitleri darbesiz matkapların yetersiz kaldığı durumlar gözetilerek ortaya çıkmış bir alettir. Matkapların zaman içerisindeki gelişimleri göz önüne alındığında darbeli matkabın geliştirilmesiyle matkabın gelişimi de sıçrama yapmıştır. Darbeli matkap çeşitleri diğer türlerin aksine daha büyük işlerde kullanılmak için elverişlidir.
Darbeli matkapların kullanım alanı genellikle daha büyük işlerdir. Büyük işlerde tercih edilmesinin sebebi beton, taş hatta metal gibi malzemeler üzerine delik açmakla birlikte uygun ekipmanlarla kullanıldığı zaman kırma işlemi de yapabiliyor olmasıdır. Darbeli matkaplar evimizde ya da ofisimizde yapacağımız basit tadilat işlerinin yanı sıra büyük inşaatlarda hatta yol yapımında da kullanılabilir. Çeşitli türlerde darbeli matkaplar vardır. Dakikada 20.000 devirin üzerinde güce sahip olan çeşitleri de bulunmaktadır.
AKÜLÜ MATKAPLAR
Darbeli matkapların geliştirilmesinden sonra matkap adı verilen aletlerin gelişimi durmadı elbette. Elektrik enerjisi ile çalışan darbeli ve darbesiz matkapların yaygınlaşması ile kullanım alanı da genişledi. Bu gün hemen her evde bir matkap bulmak mümkün. Elektrikli matkaplar kullanılırken kablo sorunu ve küçük alanlarda çalışma sorunu ortaya çıkmaya başladı. Ayrıca matkap imalatı yapan firmalar akülü vidalama işi üzerinde de yoğunlaşmaya başladı. Bu arayışlar sonucunda akülü matkaplar ortaya çıktı.
AKÜLÜ VİDALAMA
Matkaplarda yapılan gelişim ile birlikte akülü vidalama işleri daha kolay yapılmaya başlandı. Matkapların altına yerleştirilen küçük bir akü sayesinde evlerimizde ve büyük inşaatlarda yapılan vidalama işlerinde akülü matkaplar kullanılmaya başlandı. Akülü matkaplar diğerlerinin aksine çok büyük bir enerji açığa çıkarmamakla birlikte kullanım alanı daha yaygın olmaya başladı. Bu aletler sayesinde artık her evde bir usta var.
Akülü matkaplar ile birlikte kablo sorunu da ortadan kalkmış oldu. Bu gelişimden sonra artık matkaplar küçük bir çantada taşınır hale geldi. Diğer matkap çeşitlerine oranla daha küçük olması ise taşıma ortaya koyduğu kolaylığın yanı sıra kullanım sırasında da kullanıcıyı yormayan bir yapıya bürünmüş oldu. Bu vesileyle de kullanıcılar tarafından ilgi kaynağı oldu.
Akülü matkaplar ile birlikte elektrik kesintisinin işleri aksatması da tarihe karışmış oldu. Birçok akülü matkap çeşidinin üzerinde var olan led lambala sayesinde her tülü koşulda acil çalışmalar devam ediyor ve zamandan tasarruf sağlanmış oluyor. Son zamanlarda akülü matkap imalatı yapan firmalar genellikle kullanıcıya yedek batarya da verdiği için işlerin aksaması söz konusu olmuyor.
Menüyü Kapat
Kategoriler
- Anasayfa
- FIRSAT ÜRÜNLERİ
- Çok Kullanılanlar
- ANKASTRE ÜRÜNLER
-
MOBİLYA AKSESUARLARI
- Bağlantı Elemanları
- Kapak Sistemleri
- Kapı Kolları
- Marangoz Malzemeleri
- Menteşeler
- Mobilya Askıları
- Mobilya Ayakları
- Mobilya Kulpları
- Raylar
- Sürgü Mekanizmaları
- Tapa ve Keçeler
- Tekerler
- Teknik Malzemeler
- Tümünü Gör »
-
ELEKTRİKLİ EL ALETLERİ
- Alet Aksesuarları
- Bıçaklar
- Diğer Elektrikli Cihazlar
- Kompresör ve Aksesuarları
- Matkap ucu ve Setleri
- Matkaplar
- Ölçü Aletleri
- Tabanca ve Karıştırıcılar
- Taşlamalar
- Testereler
- Zımpara ve Polisaj
- Tümünü Gör »
-
MUTFAK & BANYO
- Banyo Aksesuarları
- Bataryalar
- Derin Dondurucular
- Duş Sistemleri
- Eviyeler
- Menfezler
- Musluklar ve Musluk Parçaları
- Mutfak Aksesuarları
- Sifonlar
- Tesisat Tamir ve Bağlantı
- Tümünü Gör »
-
HIRDAVAT MALZEMELERİ
- Ahşap ve İnşaat Ürünleri
- Anahtarlar
- Bağlantı Elemanları
- Bantlar
- Boru Makasları
- Boya Malzemeleri
- Çekiçler
- Çiviler ve Vidalar
- Diğer Hırdavat Malzemeleri
- Gönye
- Güvenlik Malzemeleri
- İskarpelalar
- İşkenceler
- Kasa ve Kilitler
- Maket Bıçakları
- Ölçü Aletleri
- Penseler
- Silikon ve Mastikler
- Spatula
- Su Terazisi
- Tabanca ve Karıştırıcılar
- Takım Çanta ve Dolapları
- Testereler
- Tornavidalar
- Yapıştırıcılar ve Spreyler
- Yardımcı Elemanlar
- Zımba Teli
- Zımpara Kağıtları
- Zımpara ve Eğeler
- Tümünü Gör »
-
DEKORASYON
- Aydınlatma Ürünleri
- Fener ve Işıldaklar
- Dolap içi Aksesuarlar
- Fiş ve Prizler
- Pil ve Şarj Cihazları
- Mutfak Aksesuarları
- Temizlik Ürünleri
- Ütü Masaları
- Tümünü Gör »
- HOBİ ÜRÜNLERİ
- Mağazalarımız
- Bayi Girişi
- Bize Ulaşın
Merhaba
“Ziyaretçi”
Hoş Geldiniz!
MÜŞTERİ DESTEK HATTI : 444 9 796
Sıralama seçin
Görünüm:
Toplam 15 ürün görüntüleniyor.