2000 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
Menü
Sepetim
Filtre
{{ CAT. NAME }}
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
3 4
El Testereleri Ve Çeşitleri

​​​​​​​Ahşap malzemeleri işlerken ihtiyaç duyulan malzemelerin başında testereler gelir. Sunta ve benzeri malzemeleri kesmek için ağaç testereleri kullanılır. Bu testereler diğer testere türlerine kıyasla oldukça yumuşak yapıdadırlar. Ancak kullanmadan önce bileme yapılmazsa istenen verim alınamayabilir.

Herhangi bir kesim işleminden önce testereye bileme işlemi yapılmalıdır. Özellikle büyük dişli testerelerin bu işleme daha çok ihtiyacı vardır. Çünkü testerenin keskinliği, malzemeyi kesme kalitesinin garantisi olarak görülür. Özellikle el testereleri daha sık bakıma ihtiyaç duyarlar. Periyodik bakımı yapılan testereler daha keskin ve verimli olurlar. Bunun için kaliteli el testereleri kullanmak gerekir. Piyasada el testeresi fiyatları çeşitlilik göstermektedir. Bu nedenle satın almadan önce mutlaka araştırma yapılmalıdır.

Testere Çeşitleri 

Piyasada var olan testereler temelinde iki gruba ayrılır. Bunlar çekerek kesen ve iterek kesen testerelerdir. Batı tipi olarak adlandırılan testereler itme yönünde keser. İtme belli bir seviyede kuvvet uygular. Bu kuvvete dayanması için belli bir kalınlığı olması gerekir. Japon testereleri çekme yönünde keserler. Bu nedenle oldukça ince yapılıdırlar. İnce testereler daha az güç harcadığı için ortaya daha temiz bir iş çıkarırlar. 

Testereler kesme amacına göre iki farklı grupta incelenir. Bu çeşitliliğe daire ve şerit testereleri gibi motorlu testereler de dahildir. Tahtayı boyuna kesmek için büyük dişli testereler kullanılır. Enine kesmek için ise daha küçük dişli testereler kullanılır. 

Diş sayısı, testerelerin büyüklüğü hakkında bilgi verir. Ayrıca diş yapısı da oldukça önemlidir. Bileme işleminde, enine kesim yapacak olan dişler bıçak gibi açılır. Boyuna kesim yapacak dişler ise bilenir. Enine kesim yapan testereden çıkan talaşlar ince yapılıdır. İnce dişli testereler daha ince işler için tercih edilmektedir. 

Gündelik ve görece kolay işler için el testereleri de kullanılmaktadır. Piyasada oldukça farklı çeşitleri mevcuttur. Kalitesiyle doğru orantılı el testeresi fiyatları da artış göstermektedir. 

El Testereleri

El testereleri daha günlük ve kolay işlerde kullanılır. El testereleri yapılması planlanan işin türüne göre değişkenlik gösterir ve belirli bir çalışma planları vardır.

El testeresi çalışma planı aşağıdaki gibi işler:

- Demir testerelerinde, testere bıçağı öncelikle seyreltilmelidir. Özel bir alet gerektirmeyen bu işlem için basit bir pense kullanılabilir. Ancak bu iş için üretilen kabloları kullanmak öncelikli tercih olmalıdır. 
El testeresi bıçakları, dişler yukarı bakacak biçimde kilitlenmelidir. Sıklıkla kontrol edilmelidir.
- Testerenin dişlerinin farklı yönlere doğru bükülmesi gerekir. Bu doğrultuda pensenin eşit açıda bükülmesi gerekir. 
- Demir testeresi işlenmemiş odun kesimi için yetersizdir. 
- Aletin dişleri büyük olduğu zaman kullanılması gerekir. 
- Kablo demetinin arttırılması için kullanılır. 
- Küçük dişli testerelerde kablo demeti arttırılmasına gerek yoktur. 

Testereleri bileme işleminden en yüksek verimi almak için, iki tarafa da aynı işlemin uygulanması gerekir. Bu durumda işin verimliliği önemli ölçüde artar. Ahşap testereler ile elde edilen sonuçlar, bir demir testeresiyle yontulur. Böylece kaybettiği keskinliği geri kazanmış olur. 
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.