2000 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
Menü
Sepetim
Filtre
{{ CAT. NAME }}
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
3 4
İlgili kategoriye ait ürün bulunmamaktadır.
Zımba Tabancası Kullanım Alanları Nelerdir?

Malzemelerin doğru ve güvenilir bir şekilde seçiminin yapılması dayanıklılık sağlamaktadır. Özellikle zımba tabancası ise tamir için vazgeçilemez önemde bulunan araç gereçlerden bir tanesidir. Zımba tabancası özellikle şu işler için kullanıla bilmektedir:
1-) Kablolama bağlanması,
2-) Cihaz su yalıtım malzemeleri,
3-) Mobilya çekme,
4-) Zemine halı sabitlenmesi,

Bu alanlar haricinde zımba makinaları zımba tabancası, mobilyaları döşemek, duvar kaplamalarını (tekstil için duvar kağıtlarının, yalıtım malzemelerinin, vb.) takabilmek için, folyo veya kağıtların (posterler) asabilmek ve de yumuşak olan levha ve ağaçların (taban panellerinin, dolaplarda sunta olan arka duvarlarının, vb.) monte etme işlemlerinde, evin çevresinde ya da içindeki pek çok farklı dekorasyon fiili için kullanılabilmektedir.
 
İnşaatlarda Kullanılmak Üzeri Bir İnşaat Zımbası Nasıl Seçilir?

İnşaatlarda kullanılmakta olan bir inşaat zımbası nispeten basit gözüken, fakat aynı vakitte pek çok fonksiyonu bulunan araçlardan bir tanesi olmaktadır. Sunta, film, duvar paneli tarzı çok farklı materyallerin çivileme işleminin gerçekleştirilmesi ile çivi ya da zımba ile doldurulmaktadır. Aslında özünde, cihaz çok daha fazla güçlüdür. Günümüz piyasasında, çalışmalarının sağlana bilmesi için çok sayıda enerji kaynağı kullanmakta olan ürünler buluna bilmektedir. Çok değişik modifikasyonlar içinde doğru aracı seçebilmek için, her türün kendisine has avantaj ve dezavantajlarının bilinmesi ve yaklaşmakta olan çalışmanın doğasının hesaba katılması gerekmektedir.
 
Kullanılmakta olan farklı bağlantı elemanları ve de fonksiyonel nitelikleri sebebi ile, inşaat zımbaları, başka pek çok isim ile anıla bilmektedir fakat bunlardan en çok kullanılanları şöyledir:
 
Zımba tabancaları her durumda aşağıda geçen görevleri yerine getire bilmektedir.
 
  Köşebentler bükülmüş halde olan benzer parçaları birbirine bağlamakta;
Tahta çatı inşaatı;
  Boncukların pencereye bağlantı işlemleri;
  Isı yalıtımı, çatı malzemesi yapımı, film ve de benzeri olan malzemeler eklenmektedir;
  Kablo ve teller farklı ürünlerin üzerine sabitlene bilir;
  Perdelik yapıla bilmektedir;
  Mobilya döşeme ve de dekor işlemleri yapıla bilmektedir;
  Paletlerin toplanılması ve onarılması işlemleri;
  Karşılıklı çalışma yapılabilmektedir;
  Sunta, kontrplak, DVP, OSB ve de başka saç malzemelerden meydana gelen levhalar çerçevelere bağlana bilmektedir.
  Plastik ise kontrplak tarzı farklı ürünleri bir araya getirmektedir (tırnakları).
 
Zımba tabancaları özellikle mobilya üreticileri, inşaatçılar ve dekoratörler arasında çok yaygın olarak kullanılmaktadır. İş yapılırken cihaz çok kolay bir şekilde tutula bilmektedir. Aslına bakılırsa pratikte çekiç görevi görmekte, verimliliği ve üretkenliği arttırır iken, çalışanlar çok daha az yorulmaktadır.
 
İnşaat Zımba Çeşitleri Nelerdir?

Çeşitli durumlar için kullanılmakta olan farklı zımba çeşitleri bulunmaktadır. Üç türe ayrılırlar;
1-) Mekanik zımba
2-) Pnömatik zımba
3-) Elektrikli zımba
 
Mekanik Modeller Hakkında

Mekanik tipte olan zımba tabancaları, benzer tabancalara göre en basit tipte olan ürünlerdir. Mekanizma el kuvveti yardımı ile çalışa bilmektedir. Aletin performansı diğerlerine nispetle düşüktür fakat görece dayanıklılık ve mukavemet özellikleri bakımından çok daha iyidir.
 
Mekanik Zımbaların Artıları Ve Eksileri Nelerdir?

Mekanik zımbaların bakımları basittir: Parçalarını periyodik olarak yağlamak ürünün çalışabilmesi adına yeterli gözükmektedir. Yağlama işlemi ile aletin çalışma düzenliliği artmaktadır. Yağlama işlemini belirli bir sıra ile yapmak oldukça fayda sağlamaktadır. Bu aletler için en basit yağlayıcı türleri uygun gözükmektedir.
 
Eksi tarafına bakıldığında ise mekanik zımbalar diğerlerine nispeten daha pahalıdır fakat daha d kuvvetlidir. Bu kuvveti sert ve katı malzemelerle çalışılmasına el vermektedir. Bu tip zımba yüksek çalışma yüklerine dayana bilmektedir. Performansları elektrikli ve pnömatik tipte ki zımbalar ile karşılaştırıla bilinir.
 
Zımba tabancası fiyatları düşünüldüğün de ise her bütçeye uygun olabildiği görülmektedir. Zımba tabancası fiyatları çeşit ve kalitesine göre elli lira gibi cüzi ücretler ile temin edile bilmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.